2019-03-28 09:05:37• hírek • Bede Emőke

Az Electrolux-ügy miatt Szatmárnémetibe érkezett a munkaügyi miniszter

Csütörtökön reggel Szatmárnémetibe érkezett Marius Budai munkaügyi miniszter. Látogatásának célja, hogy feltérképezze az Electrolux körül kialakult patthelyzetet, illetve lehetőségei szerint közvetítsen a felek között.

„Nagyon régóta húzódik Szatmárnémetiben ez a munkaügyi konfliktus. Azért jöttem, hogy saját szememmel is lássam, mi történik itt valójában, valamint hogy egyeztessek mindenkivel, aki érdekelt ebben az ügyben: a munkavállalókkal, a munkaadókkal és a megye állami intézményeivel is” -fejtette ki a prefektusi hivatalban adott villáminterjújában a szaktárca vezetője.


Azzal kapcsolatban, hogy a sztrájkolók nem kapták meg még a februári ételjegyeiket sem, illetve többen is arra kényszerültek, hogy „eladják vérüket”, Marius Budai elmondta, ezek tényleg komoly gondok, viszont ennél többet a találkozó előtt nem szeretett volna hozzáfűzni a kérdéshez. Arról viszont tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a megbeszélések helyszíne nem korlátozódik csupán a prefektusi irodára, ugyanis szeretne személyesen is találkozni a sztrájkolókkal, hogy meghallgathassa panaszaikat, ugyanakkor az Electrolux vezetőségével is egyeztetni fog és személyesen is megtekinti a gyárban tapasztalható körülményeket.


A helyszínen természetesen jelen voltak a szakszervezet vezetői is, kiknek nevében Vasile Darle nyilatkozott a sajtónak. Darle elmondta, továbbra is kitartanak abbeli szándékuk mellett, hogy ha nem oldódik meg a helyzet, akkor nem csak az Electrolux kapui előtt, hanem a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség (ITM) székhelye előtt is tiltakozó megmozdulást fognak szervezni a jövő hét során. Azonban, hogy ebből lesz-e valami, azt a csütörtöki megbeszélések után fogjk véglegesen eldönteni.


A nyilatkozatokat követően a munkaügyi miniszter a szakszervezetisek társaságában zárt ajtós megbeszélést kezdett. A további fejleményekkel érkezünk hamarosan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: